Monday, November 13, 2006

Patates Dolmasi



Malzemesi

  • 4 Patates
  • 2 Sogan
  • 2 kasik salca
  • tuz, karabiber
  • bir tutam maydanoz
  • 1 kasik tereyag
  • zeytinyag
  • 1 cay bardagi pirinc

Sogani yemeklik dograyip tavada zeytinyagda kavurun. Pirinci yikayin ve sogana ilave edin.

Tereyag, tuz, karabiber ve dogranmis maydanozu ilave edip hepsini kavurun.

Icini oydugunuz patatesleri bu karisimla doldurup tencereye dizin.

2 bardak suya tuz, salca ve 1 kasik zeytinyag ilave edip karistirin, patatesleri dizdiginiz tencereye koyun (suyu patateslerin beline gelecek kadar ilave edin).

Kaynayana kadar yüksek ateste kaynadikdan sonra kisik ateste pisirin.

3 Comments:

Blogger Fatma said...

Merhaba; Dolmalar çok sağlıklı ve lezzetli görünüyor. Ben pataes dolmasını kızartarak ve etli yapmıştım. Bu şekilde olabileceğini hiç düşünmemiştim(haşlayarak ve pirinçli)..Mutlaka bende deneyeceğim..Ellerinize sağlık..Sevgiler

3:11 AM  
Blogger Kadriye said...

Merhaba Fatma...
bende senin dolmalari görünce, senin yaptigin gibisininde güzel olacagini düsündüm. Patatesi cok sevdigim icin, ben galiba bütün Patates YE' deki tarifleri deneyecegim :-)

4:13 AM  
Blogger hayat said...

Dolmalar çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık ..sevgiler.

12:16 AM  

Post a Comment

<< Home