Saturday, September 02, 2006

Lahmacun


Hamurun malzemesi
  • 500 g un
  • 1 maya
  • 1 cay kasigi tuz
  • su


icin malzemesi

  • 500 g kiyma
  • 1 sogan
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • maydonoz
  • 2 dis sarimsak
  • 2 domates
  • karabiber
  • tuz

Mayayi bir kac kasik suda eritin, geri kalan hamur malzemesini karistirip suyu yavas yavas ekleyerek hamur halini alincaya kadar yogurun.

Hamurun üzerini islak elbeziyle kapatip, yarim saat bekletin

Icin malzemelerini ince ince dograyip karistirin

Hamuru kücük yuvarlaklar haline getirip, tek tek acin yarim santim kalinliginda olana kadar.

Üzerine icden sürün

yagli tepsiye koyup 220 derece isinmis firinda pisirin

0 Comments:

Post a Comment

<< Home