Monday, September 11, 2006

Cranberryli Biscotti


Malzemeler

  • 2 su bardagi kurutulmus cranberry
  • yarim su bardagi su
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
  • yarim tatli kasigi tuz
  • 1 su bardagi toz seker
  • 3 su bardagi un
  • 4 yemek kasigi margarin
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 2 tatli kasigi vanilya
  • 1 bardak badem (soyulmus ve dogranmis)

Hazirlanması:

Cranbberileri ve suyu tavada arada karistirarak 8 dakika pisirin.
Tavadaki sudan 2 yemek kasigi ayirin.

Cranberryleri süzün.

Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Yagi ve 1 su bardagi sekeri cirpin. 3 yumurtayi ekleyin. Ayirdiginiz vişne suyunu ve vanilyayi ilave edin.

Unlu karisimi yavas yavas ekleyip vişneleri ve bademleri karistirin. Hamur elinize yapisirsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Hamuru 30cm x 5cm boyutlarinda rulo hallerine getirin, 1 cm kalinliginda olana kadar bastirin. Tepsiye kagit serip aralarinda bosluk birakarak yerlestirin. Cırpılmıs yumurtayı üzerlerine sürün ve toz sekeri serpin. 200 derecede isitilmis firina sürün.
35dak. pisirin. Pisince firin teline alip 20 dakika sogutun.
Rulolari 1 cm kaliliginda parcalara kesin. Parcalari tekrar tepsiye koyup 150 dereceye aldiginiz firinda iki tarafinida 10 dakika pisirin. Tamamen sogutup servis yapin.

4 Comments:

Blogger Tijen said...

ellerine saglik sevgili kadriye!
bir ben kaldim galiba biscotti yapmayan.. bir gün ben de yapacagim elbet.
sevgiler,
tijen

1:05 PM  
Blogger Kadriye said...

Merhaba Tijen

Ilk defa denedim...cok hosuma gitti...bana cok geldi, tarifin yarisi yeterdi galiba...ninemin eskiden sandiginda sakladigi lokumlari andirdi

sevgiler kadriye

4:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Uc su bardagi kabartma tozu biraz fazla degil mi ;))

10:20 AM  
Blogger Kadriye said...

Haklisin... hatami hatirlatdigin icin tesekkürler

1:41 AM  

Post a Comment

<< Home