Sunday, September 24, 2006

Patatesli Manti



Ramazan girip, oruca baslayinca cesit cesit yemek aklima gelmeye basladi :-)
Ac olunca artik yapmasindanda üsenmiyorum...gerci bu bir, iki kisilik oldugu icin fazla yorucu olmadi.

Malzemeler

  • 4 su bardagi un
  • 1 su bardagi su
  • 1 yumurta
  • 2 cay kasigi tuz
Ic harci

  • 4 patates
  • 1 bas sogan (isterseniz)
  • 2 cay kasigi pul biber
  • tuz
  • karabiber

Sosu icin

  • sarmisakli yogurt (1 sarimsak, yogurt, tuz)
  • tereyagi
  • nane
  • pulbiber
Tencereye patatesleri bütün olarak koyun, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve patatesler pisene kadar kaynatin.
Pisince suyunu dökün, patatesler soguyunca soyun ve catalla ezin.
Sogan katmak isterseniz, sogani ince ince dograyip katin, sonra diger baharatlarida katip karistirin.

Hamur icin un, tuz ve yumurtayi bir kaba koyup, suyu unun üzerine serperek yogurun. Sert ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yogurun. Bezelere ayirin, 3-4 mm kalinliginda acin. 2x2 cm'lik kareler halinde kesin.

Hazirladiginiz ici karelerin üstüne koyun.
Bohca veya ücgen seklinde kapatin.

2 litre suyu biraz tuz katip kaynatin, kaynayan suya hazirlanilmis mantilari koyun. Pisene kadar kaynatin (15-20 dakika).
Pisen mantilari suyun icinden cikarin.

Sosu icin sarimsagi soyup ince ince dograyin, yogurda karistirin, dilerseniz tuzda koyun.
Tereyagini tavada eritin pul biberi katin.

Sicak sicak yemek tabagina koyun, üzerine yogurtlu sosu döküp, pul biberli tereyagindan koyun ve nane serpin.

3 Comments:

Blogger Unknown said...

sevgili Kadriye,

supersinnn yaa,simdi orucum senin mantilar nasil desem mehtesem gorunuyorlar gozume:)geleydimde yardim edeydim:)Benim esim istiyor su aralar hatta onlarin yoresinde icine patates koyulan hamura hingel deniliyormus:)bana yap deyip duruyor.Senin tarifi deneyecegim ins.

Bu arada memnun oldum...Takip ederim seni ben artik.Hadi hayirli ramazanlar.

Gulenay

12:15 PM  
Blogger Kadriye said...

Merhaba Gülenay, evet bende gurbetdeyim...annem mantiyi ic anadoludan gelen komsulardan ögrenmisti...demek istedigim cesit cesit isimlerini bilmeyebiliriz, yöresinin yemegi olan insanlar daha iyi bilirler...sanada hayirli ramazanlar canim :-)

12:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

Degerli "denizdekum",

Tariflerini okudum ve basit bir Uzman olarak senin Teriflerini degerlendirmek istedim.

Bu Tarif in daha Lezzetli gelisimi icin önerilerim.

1. Tarif deki gibi Hamuru Hazirlayin. Hamurun icerisindeki Nemin giderilmesi icin önceden 180 Dere isitilmis firinda 1 Dakika bekletin ve hemen cikarin.

2. Patatezli Manti icin Hamuru 2 x 2 cm degil 4 x4 cm lik Kesin ve Püre haline gelmis ici elinizi islatarak 3 gen halinde kapatin.

3. Serivis Tarif de önerildigi gibi yapilsin. Sadece eritilmis Terya dan Kirmizi Pul Biberleri kulanmadan 2 Yemek Kasigi alip, süzülmüs Mantilara gezdirip Karistirin. Tava da kalan diyer Teryagsina Kirmizi Pul Biberini ilave edin ve degerli denizdekum arkadasimizin önerisi gibi servis yapin.



Erzincan Tulum Peyniri ile cok daha Farkli Lezzetler de Tadabilirsin.

Servis Tabagin yanina Tulum Peynirlerini koyarak sunum yapin.

Saygilarimla

Tuna Dogan - Chefkoch le Cube.

4:31 PM  

Post a Comment

<< Home