Flammende Herzen - yanan kalpler
Ben kücükken, yeni gelmistik almanyaya, annemle ikimizin cok cani sikilirdi. O zamanlar tek cocukdum, kimseyide tanimazdik. Canimiz sikilinca mahallede biraz dolasmak icin evden cikardik. Gezerkende mahallemizdeki kücük firindan birer tane 'Flammende Herzen' alirdik.
Cok nefisdi tadi...
Zaman sonra firin kapandi...ben büyüdüm...baska islere daldik, evden ayrildim...ve o kadar sevdigimiz bu kekden yemek aklimiza gelmez oldu...
...simdi bu etkinlik icin yine aklima onlar geldi...
Gerekli malzemenin bir tanesini malesef bulamadigim icin tam orijinal tadini almadi ama cok yakindi...
Sizede tavsiye ederim, hem cok kolay yapimi, hemde tadlari cok güzel...
Tarifini Marions Kochbuchda buldum http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0787.htm
Malzemesi
200 gr tereyag
70 gr pudra sekeri
50 gr nisasta
1 paket vanilya sekeri
1 yumurta
210 gr un
120 gr Nougat (ben yerine Kuvertür kullandim)
100 gr Kuvertür
Tereyagi, pudra sekeri, nisasta ve vanilya sekerini karistirin, ama sakin kabartmayin (kabartirsaniz, pisirirken dagilirmis) ben onun icin yavas yavas cirptim.
Yumurtayi ilave edin ve yine karistirin, sonra unu ilave edip yavas yavas karistirin.
Elde etdiginiz hamuru yildizli uclu sikma torbasina doldurun.
Tepsinize kagit serin.
Tepsiye kücük kalpler sikin, mesafe birakin kalplerin arasinda.
200 derece isitdiginiz firinda 13-15 dakika pisirin.
Kenarlari pembelesince cikarin (kendisi beyaz kalmali).
Kalpler soguyana kadar, kuvertürü isitin. Iki kalbin arasina biraz kuvertür sürerek birbirine yapistirin (Asil burada isitilmis Nougat sürülüyor arasina, iste ben malesef bulamadim) . Sonra kalpleri yariya kadar kuvertüre daldirin.
Kuvertür soguyana kadar bekletin.
Cay veya kahve ile ikram edin.
11 Comments:
Yanan kalpler nefis görünüyor.Çayın yanına çok yakışacağı belli:)
Ellerinize sağlık.
bayramlarda likörle birlikte ikram etsek nasıl olur harika olmuş. acaba bu ölçüleri gr değil kaşık bardak deske böyle biraz zor oluyor da
Beyhan ... evet tatlari cok güzel oluyor
Yesim tarif gram olarak verilmisti, bende aynen aktardim...yaparken ama Malzemelerin paketlerinin gramina bakarak göz karari koydum...
Selam Hemserim,
kurabiye isinde usta olmussun masAllah:) Cok guzel de gorunuyorlar. Ellerine saglik!
Çok hoş gözüküyorlar hemşerim :D(en azından kızımın ve eşimin hemşerisisin olsun bende artık 16 senedir Samsunlu oldum)eminim çokda lezizdir.Sevgiler FERHAN
ay cok hos kalpler bunlar cok sevdim ben! link verdigin yerden daha guzel gorunuyor, nugat nedir bu arada belki ben belcikada bulabilirim.
Selam hemserilerim ;-)
yapmanizi tavsiye ederim cok basit yapmasi, tadlarida cok güzel
Evrenbal
Nougatin görünüsü böyle imis
http://www.marions-kochbuch.de/index/0641.htm
Icinde findik, badem, pudra sekeri, kakao gibi seyler varmis...bulamasanda Kuvertürlüde cok güzel oldular
Elinize sağlık,çok hoş ve değişik bir tarif.Sevgiler
merhabalar denızdekum ,çok tesekkur ederım lınkınde banada yer verdıgın icın .syafana hergun bakıyordum zaten.kolay gelsın sevgıler.FERHAN
Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.
Da kann ich nur zustimmen..
Post a Comment
<< Home