Sunday, October 29, 2006

Patlican Kavurmasi



Bu aralar annem benim yanimda kaldigi icin, yemek yapma isi geldigi gibi anneme kaldi...veeee annemin kavurmacik yemeklerinden biri...

Malzemesi

  • 2 patlican
  • 2 sogan
  • 3 yesil biber
  • bir tutam maydanoz
  • salca
  • 1 cay kasigi tereyagi
  • 3 kasik zeytinyag
  • tuz
  • pul biber
  • 1 dis sarimsak
  • karabiber
  • kisnis

Patlicani alaca soyup, kare kare dograyip tuzlu suya koyun ve 15 dakika bekletin.

1 litre suyu tencerede kaynatin, icine bir tane biberi atin (patlicanlar haslanirken kararmasin diye) ve biraz tuz atin. Kaynayan suya patlicanlari koyup pisene kadar kaynatin. Sonra Patlicani süzün ve soguk sudan gecirin.

Zeytinyagini tavada kizdirin dogranmis sogan ve yesil biberi kavurun baharatlari, tereyagini ve salcayi ilave edin.

Patlicanlarin suyunu sikip tavadaki sogan ve biberlere ilave edin. En son dogranmis maydonozlari ilave edip, yarim saat kisik ateste arada karistirarak kavurun.

4 Comments:

Blogger Ferhanca said...

sevgıli kadrıye ,kavurmacık yazmışsın acaba azıcık muhacırlık varmı?..benım kayınvalıdemde Bafra muhacırlerınden...yemek çok guzel olmuş ,bızımkiler çok yapar özellikle aclı yaparlar ...sevgıler..FERHAN

9:27 AM  
Blogger Kadriye said...

öylesine kavurmacik yazdim, ben kavurma türü yemekleri severimde onun icin...muhacirlik yokda bizdede bazen biraz daha acilisi yapilir...sana iyi aksamlar ... kadriye

11:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

ellerinize sağlık...

seda
tarifname.blogspot.com

10:55 AM  
Blogger Elit said...

Ellerine sağlık Kadriyeciğim :)

9:37 AM  

Post a Comment

<< Home