Tuesday, August 29, 2006

Et ve pilav














aksam isden gelince en basit yapabilinen sicak yemeklerden biri ve cok lezzetli

Malzemesi

- Et
- salca
- tuz, kara biber
- sarimsak
- yag

- Pirinc
- su
- tuz
- yag

Malzeme miktarini yazmadim, cünkü istediginiz kadar yapabilirsiniz.
Baharatlar ve yag dilediginiz kadar koyarsiniz.
Eti kücük kücük dograyin, yagi tencerede isitin salcayi ve dogranmis sarimsagi ve eti katin, biraz karistirdikdan sonra üstünü kapatacak kadar su koyun, tuz ve kara biber ekleyin. Su kaynadikdan sonra kisik atesde et pisene kadar pisirin.

Pirinci ilik suda 10 dakika durdurun, yagi tencerede isitinca pirinci tencereye koyun biraz yagda kavurun pirincin ästünü kapatacak kadar su koyun, tuzu ekleyin. Su kaynadikdan sonra cok kisik atesde pilav suyu cekene kadar pisirin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home