Friday, January 05, 2007

Sebzeli som baligi


Balik yemek ne kadar saglikli olsada sik yapmadigim yemekdir...agiz tadima göre tarifini bilmedigim icin galiba...aslinda cok basit hazirlanan yemeklerdendir.
Bu sekli hosuma gitti

Malzemesi

Som baligi
ince fasulye
kücük domatesler
zeytin
patates
zeytinyag
tuz
limon

Bir tencerede 1 litre kadar su kaynatin.

Patatesleri soyup, yikayin sonra dograyin. Zeytinyag ve tuzla karistirip tepsiye dizin, önceden isitilmis 220 derecedeki firina sürün.

Kenarlari kirilmis ve yikanmis fasulyeleri kaynamis suyun icinde 5-10 dakika kaynatin.
Domatesleri kücük parcalara dograyin. Zeytinlerin cekirdeklerini cikarip ikiye bölün.
Fasulyeyi süzün.
Domates ve fasulyeyi zeytinyag ve tuzda karistirin.
Baligi yikayip tuzlayin.
Tepsinin bir tarafina baliklari dizin diger tarafina fasulye, domates ve zeytinleri koyun.Üzerine bol limon sikin.

Patateslerin yanina firina sürün.

Patatesler 25-30 dakikaya kadar piser, balik ve sebzeli tepsi 15 dakikada pismis olur.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home