Kasarli sucuklu ekmek
Pazar günü kahvaltilari icin mükemmel bir ekmek...baska hicbirseye ihtiyac yok, yaninada cay...nefis...
Malzemesi
Hamur icin
- Maya
- Su
- tuz
- un
Ic malzemesi
- haslanmis yumurta
- Pastirma/ Sucuk
- Parmesan peyniri (rendelenmis)
- Basilikum (Feslegen/Reyhan otu)
- Mozarella/ Kasar
- zeytinyag
Hamuru yapmak icin mayayi sicak su ile eritin, bir cay kasigi tuz ilave edin ve su ve un ile hamur halini alana kadar yogurun.
Üzerini elbezi ile örtüp mayalanmasini bekleyin (30 dakika).
Ici icin yumurtayi haslayin. Yumurtayi soyup dilimleyin. Diger malzemeleride aynen dilimleyin.
Hamuru bütün olarak acin, 15 cm genisliginde, 40 cm uzunlugunda. Kalinligi 0.5 cm kalinliginda olsun.
Hazirladiginiz ici (Parmesan Peyniri haric) hamura serin en sonunda rendelenmis parmesan peynirinden üzerine serpin. Sonra rulo halinde kapatin ve üzerine biraz zeytinyag sürüp önceden isitilmis firinda (220 derece) üzeri kizarana kadar pisirin.
3 Comments:
Kadriye'cim,
Canim ne zamandir aklimdasin.Hic sesin cikmiyor.Inan dedim acaba kapattimi bu kiz...ama neyseki hersey yolunda imis:)
Iyi oldugunu gordum vede guzek tariflerini.Ellerine saglik cnm..
gulenay
Merhaba Gülenay ... son zamanlarda is biraz yorucu oldugundan malesef fazla zaman ayiramadim...insallah bundan sonra yine sik sik sesim cikar :-)
Aradigin icin sagol
Kadriye
slm kaşarlı sucuklu ekmek nefis gorunuyor ellerınıze saglık.sevgıler
Post a Comment
<< Home