Sunday, January 14, 2007



Yilin basindan bu yana yine Viyanada bulundugum icin malesef geri döndügümde evde pek fazla yiyecek yokdu. Benimde hic ama hic alisverise gitme niyetim olmadigi icin evde bulunanlardan patatesli pizza yapdim. Tarifi portakalagacinda görmüstüm, zannedersem aynisini yapmadim, cünkü ben evde bulunanlardan aklimda kalan tarife göre yapdim.

Malzemesi

  • 2 Patates
  • 1 domates
  • 1 tutam maydonoz
  • yarim sucuk
  • rendelenmis kasar
  • zeytinyag
  • tuz

Patates, domates ve sucugu soyup küp seklinde dograyin. Maydonozu yikayip dograyin. Tavada yagi kizdirip patatesleri orta hararetli ateste karistirarak kizartin, pismelerine bes dakika kala domates, maydonoz ve sucugu ilave edin. Dilediginiz kadar tuz katin.

Sonra hepsini bir tepsiye veya bor cama koyup üzerine rendelenmis kasari serpin. 200 derecede isinmis firina sürün, kasar eriyince, yani 5-10 dakika sonra yemeginiz hazirdir.

Friday, January 05, 2007

Sebzeli som baligi


Balik yemek ne kadar saglikli olsada sik yapmadigim yemekdir...agiz tadima göre tarifini bilmedigim icin galiba...aslinda cok basit hazirlanan yemeklerdendir.
Bu sekli hosuma gitti

Malzemesi

Som baligi
ince fasulye
kücük domatesler
zeytin
patates
zeytinyag
tuz
limon

Bir tencerede 1 litre kadar su kaynatin.

Patatesleri soyup, yikayin sonra dograyin. Zeytinyag ve tuzla karistirip tepsiye dizin, önceden isitilmis 220 derecedeki firina sürün.

Kenarlari kirilmis ve yikanmis fasulyeleri kaynamis suyun icinde 5-10 dakika kaynatin.
Domatesleri kücük parcalara dograyin. Zeytinlerin cekirdeklerini cikarip ikiye bölün.
Fasulyeyi süzün.
Domates ve fasulyeyi zeytinyag ve tuzda karistirin.
Baligi yikayip tuzlayin.
Tepsinin bir tarafina baliklari dizin diger tarafina fasulye, domates ve zeytinleri koyun.Üzerine bol limon sikin.

Patateslerin yanina firina sürün.

Patatesler 25-30 dakikaya kadar piser, balik ve sebzeli tepsi 15 dakikada pismis olur.