Friday, December 29, 2006

Bayram & Yeni Yil

Kurban Bayraminiz kutlu olsun
2007 yili icin bütün mutluluklarin sizin olmasini dilerim

Thursday, December 14, 2006

Kasarli sucuklu ekmek


Pazar günü kahvaltilari icin mükemmel bir ekmek...baska hicbirseye ihtiyac yok, yaninada cay...nefis...

Malzemesi

Hamur icin
  • Maya
  • Su
  • tuz
  • un

Ic malzemesi

  • haslanmis yumurta
  • Pastirma/ Sucuk
  • Parmesan peyniri (rendelenmis)
  • Basilikum (Feslegen/Reyhan otu)
  • Mozarella/ Kasar

  • zeytinyag

Hamuru yapmak icin mayayi sicak su ile eritin, bir cay kasigi tuz ilave edin ve su ve un ile hamur halini alana kadar yogurun.

Üzerini elbezi ile örtüp mayalanmasini bekleyin (30 dakika).

Ici icin yumurtayi haslayin. Yumurtayi soyup dilimleyin. Diger malzemeleride aynen dilimleyin.

Hamuru bütün olarak acin, 15 cm genisliginde, 40 cm uzunlugunda. Kalinligi 0.5 cm kalinliginda olsun.

Hazirladiginiz ici (Parmesan Peyniri haric) hamura serin en sonunda rendelenmis parmesan peynirinden üzerine serpin. Sonra rulo halinde kapatin ve üzerine biraz zeytinyag sürüp önceden isitilmis firinda (220 derece) üzeri kizarana kadar pisirin.

Friday, December 08, 2006

Bulgurlu patates toplari



Uzun zamandir 'Orient' adli yemek kitabindaki bu tarifi denemek istiyordum. Sonunda yaptim ve cok güzel bir tarife daha sahip oldum.
Ben aksam tv karsisinda abur cubur yerine böyle birsey yiyebilirim diye düsünürken, yaptikdan sonra bununda kalori bakimindan o diger yediklerimden asagi kalmayacagina karar verdim.

Ben tarife pul biberi ilave etdim.

Malzemesi
  • 400 gr patates
  • tuz
  • 200 gr Bulgur
  • 1/2 et suyu tableti (veya sebze)
  • 1 sogan
  • 1 sarimsak
  • 50 gr kaymak
  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kasigi un
  • dogranmis maydonoz
  • tuz, karabiber, pul biber
  • yag

Bulguru et suyu tabletiyle bir tencerede kaynatin, kaynayinca ocakdan alip suyun icinde 15 dakika suyu cekmesini bekleyin.

Patatesleri soyup tuzlu suda 15 dakika kaynatin. Süzdükden sonra daha sicak halleriyle rendeleyin.

Sogan ve sarimsagi kücük küpler halinde dograyin. Bulgurun sonunda kalin suyunu akitin. Sicak patates rendesini ve bulguru sogan, sarimsak, kaymak, yumurta, un ve maydonoz ile karistirin. Dilediginiz kadar tuz, karabiber ve pul biber ilave edin.

Karisimin sogumasini bekleyin. Soguyunca karisimdan kücük toplar yapin.

Yagi derin bir tencerede kaynatin ve yapdiginiz toplari icinde kizartin. Cikarinca yagini emmesi icin mutfak kagidinin üzerine koyun.

Dilediginiz gibi soguk veya sicak servis yapin.

Thursday, December 07, 2006

Yogurtlu Makarna Salatasi


Dün evden calistim, evden calismak ne kadar güzel olsada bir sorunla karsilasyorsunuz...ögle yemegi vakti gelince size güzel bir yemek hazirlamis biri olmuyor malesef.
Hem calisiyorsunuz, hemde arada cabuk bir yemek yapma mecburiyetindesiniz veya abur cuburla doymaya calisirsiniz. Bu defa aklima yogurtlu makarna salatasi geldi, makarnalar ben calisirken pisti bende nasil olsa evdeyim diye bol bol sarimsak kattim :-)

Malzemesi

  • Makarna
  • Yogurt
  • tuz
  • sarimsak

Dilediginiz kadar makarnayi kaynamis suya koyup pisene kadar kaynatin. Yogurda tuz ve ezilmis/kücük dogranmis sarimsagi ilave edip karistirin.

Makarnalar pisince suyunu süzün ve soguyana kadar bekletin.

Soguyunca yogurdu üzerine dökün.

Wednesday, December 06, 2006

Patates Salatasi


Bir arkadasimda yemisdim patates salatasi onu hic unutmadim...o zaten patatesin ustasidir...bizim yaptigimiz patates salatalarindan cok daha güzeldi...o zamandir hep aklimda yine patates salatasi yapmak...nasip bugüneymis...her ne kadar arkadasiminkine benzetmeye calistiysamda onunki kadar tatli olmadi

Malzemeler (tek kisilik)

  • 2 patates
  • 1 kücük sogan
  • maydonoz
  • 1 tursu salatalik
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • limon
  • yag

Patatesleri pisene kadar kaynatdikdan sonra soyup, ezin. Sogan, maydanoz ve salataligi kücük kücük dograyip ilave edin ve agzinizin tadina göre baharatlardan ve limon ve yagdan katip hepsini karistirin.