Saturday, November 18, 2006

Ispanakli Risotto


Bu sabah, cogu cumartesiler yaptigim gibi, yine Jamie'nin programini izledim...haftanin yorgunlugundan anca o programlar bitene kadar kendime geliyorum....sagolsunlar artik almanyanin, avusturyanin ve isvicrenin tv kanallarinda gösteriyorlar...pespese izliyorum...
Bugün yaptigi yemeklerden bir tanesi risotto idi...benimde canim cekti..ciktim gerekli malzemeleri aldim
veeeeee isteeee risotttooooo...

Risotto

Risotto tarifini önceden yazmistim bu defa pirincler yari pismis hale gelince 1 demet ispanagi dograyip icine kattim. Pirincler tam pisene kadar ispanakda pismis oldu.

Monday, November 13, 2006

Patates Dolmasi



Malzemesi

  • 4 Patates
  • 2 Sogan
  • 2 kasik salca
  • tuz, karabiber
  • bir tutam maydanoz
  • 1 kasik tereyag
  • zeytinyag
  • 1 cay bardagi pirinc

Sogani yemeklik dograyip tavada zeytinyagda kavurun. Pirinci yikayin ve sogana ilave edin.

Tereyag, tuz, karabiber ve dogranmis maydanozu ilave edip hepsini kavurun.

Icini oydugunuz patatesleri bu karisimla doldurup tencereye dizin.

2 bardak suya tuz, salca ve 1 kasik zeytinyag ilave edip karistirin, patatesleri dizdiginiz tencereye koyun (suyu patateslerin beline gelecek kadar ilave edin).

Kaynayana kadar yüksek ateste kaynadikdan sonra kisik ateste pisirin.