Tuesday, August 29, 2006

Et ve pilav














aksam isden gelince en basit yapabilinen sicak yemeklerden biri ve cok lezzetli

Malzemesi

- Et
- salca
- tuz, kara biber
- sarimsak
- yag

- Pirinc
- su
- tuz
- yag

Malzeme miktarini yazmadim, cünkü istediginiz kadar yapabilirsiniz.
Baharatlar ve yag dilediginiz kadar koyarsiniz.
Eti kücük kücük dograyin, yagi tencerede isitin salcayi ve dogranmis sarimsagi ve eti katin, biraz karistirdikdan sonra üstünü kapatacak kadar su koyun, tuz ve kara biber ekleyin. Su kaynadikdan sonra kisik atesde et pisene kadar pisirin.

Pirinci ilik suda 10 dakika durdurun, yagi tencerede isitinca pirinci tencereye koyun biraz yagda kavurun pirincin ästünü kapatacak kadar su koyun, tuzu ekleyin. Su kaynadikdan sonra cok kisik atesde pilav suyu cekene kadar pisirin.

Wednesday, August 23, 2006

Tatil


Gecen hafta kardeslerimle Antalya Belekde tatil yaptik. Oradayken TV'de Laradaki Kum Heykel Sergisini tanittilar...bizde gelmisken görelim dedik.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden heykeltıraşların yaptigi kum heykellerin ana teması Anadolu Efsaneleri ve sergi 10 Haziran – 30 Eylül 2006 tarihleri arasında açık olacak.

Sergi cok hosuma gitti...malesef coook sicakdi, aksam veya sabah daha erken gidilmeliydi... ama sanatcilarin yetenegine hayran kaldim.

Monday, August 21, 2006

Krem karamelli kek


Portakalagaci devamli izledigim ve cok sevdigim bir site... Haticenin yaptigi krem karamelli keki bende uzun zaman düsündükden sonra denedim.
Ilk yaptigimda cok güzel oldu, hic sorun cikmadi.

Ikinci defa yaptigimda aceleye geldi herhalde...malesef olmadi...

Tarifini Portakalagacindan alabilrsiniz:

Portakalagaci Krem karamelli kek

Friday, August 11, 2006

Dana etli salata














yaz aylarinda en cok bu salatyi yemeyi sevdigim icin 'salata ye' icin size bu salatayi tarif etmek istedim

Salata Malzemesi

  • yesil salata (marul vs.)
  • 1 domates

Salata sosu

  • Aromat (tuz ot)
  • tuz
  • karabiber
  • 2 yemek kasigi hardal
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 3 yemek kasigi yag
  • 2 yemek kasigi mayonez

Et ve sosunun malzemesi

  • tuz
  • karabiber
  • kekik otu
  • 1 yemek kasigi hardal
  • 1 sarimsak
  • dana eti
  • 3 yemek kasigi yag

Eti bütün parca olarak bütün malzemeleri karistirip yaptigini sosun icinde bekletin.

Bu arada...

Salatayi, domatesi yikayip dograyin.

Salata sosununun malzemelerini karistirip salatayla karistirin.

Tavada yagi kizdirip eti icinde kizartiyorsunuz, sonra eti dilim dilim kesin.

Salatayi tabaga koyup et dilimlerini üzerine dizin.

... afiyetle yiyin.

Saturday, August 05, 2006

'Jamie' Ekmegi














Ne zamandir bu ekmegi bir daha yapmak istiyorum sonra havanin sicakligindan baska yemekler bilhassa salatalar yapiyordum. Bugüneymis nasip, nasil olsa havada cok kapali ve yagmurlu ....

Cumartesi günleri Jamie Olivernin programini izlemeye bayilirim televizyonda...bu ekmegi o programlarin birinde yapti...adini hatirlamadigim icin, bende artik bu ekmege 'Jamie' Ekmegi diyorum.

Hamur icin malzeme

  • 500 gr un
  • 1 maya
  • 250 ml su
  • 1 tatli kasigi tuz

Mayayi ilik suda eritiyorsunuz, sonra icine tuz ve unu katip hamur seklini alana kadar yoguruyorsunuz.

Hamurun üstünü islak elbeziyle kapatip (üstü kurumasin diye) bir saat bekletiyorsunuz.

Icinin malzemesi

  • Antipasti cesitleri
  • zeytin (tasi cikarilmis)
  • 2 mozarella
  • rendelenmis parmesan peyniri
  • tuz
  • kara biber
  • pul biber


Antipasti cesitleri (kurutulmus biber, domates ve patlicani tuzlu sarimsakli yagin icinde kavanozda satin alabilirsiniz). Ben patlicani hazir bulamadigim icin. Patlicani ince dilimledim, iki tarafina yag ve tuz sürüp firinin izgarasinda kizarttim.

Ic malzemesinde mozarella ve parmesan haric digerlerini istediginiz gibi degistirebilirsiniz.

Bütün hamuru tek bir kare seklinde aciyorsunuz, kalinligi 1-2 cm olana kadar.

Hamurun bir tarafina mozarellayi parcalayip siradan diziyorsunuz

Hamurun diger bos yerini dogranmis diger malzemeyle dösüyorsunuz.

Sonra hepsinin üzerine baharatlari ve parmesani serpiyorsunuz.

Mozarellali tarafindan baslayip rulo halinde ceviriyorsunuz.

En son ruloyu 5 cm dilimlere bölüyorsunuz ve kesik tarafinin üzerine otutturarak yaglanmis tepsiye diziyorsunuz.

180 derecede 30 saat pisiriyorsunuz